Pályázatok állattenyésztőknek és növénytermesztőknek a Vidékfejlesztési Programban

 A Vidékfejlesztési Program keretében újabb két pályázati felhívást jelentetett meg a Miniszterelnökség kedden, amelynek keretében az állattenyésztők 14 milliárd forintra, a növénytermesztők 3,8 milliárd forintra pályázhatnak – közölte a Miniszterelnökség. Pályázatírásról több információt a palyazatok.org weboldalon találhat. A pályázatokkal a tárca az állattenyésztési és növénytermesztési ágazatban a genetikai állomány megőrzésével, fenntartásával foglalkozó gazdálkodókat kívánja támogatni.

Az állattenyésztők a 14 milliárd forint keretösszegű felhívás alapján az alacsony létszámú állatfajták esetében az eredeti tartási-, takarmányozási körülményekhez hasonló feltételek megvalósítására, valamint a genetikai állomány megőrzésére pályázhatnak. A 100 százalékos intenzitású támogatás a tenyésztőszervezet által elismert állatállományra vehető igénybe – tették hozzá.
Kiemelték: Magyarországon rendkívül fontos a ritka és veszélyeztetett növényfajták genetikai erőforrásainak és a mikroorganizmusoknak a megőrzése.

A Miniszterelnökség a növénytermesztési és kertészeti ágazatban dolgozók számára ezeknek a növényfajtáknak a felkutatására és megőrzésére nyújt a mostani felhívással 100 százalékos támogatási lehetőséget, 3,8 milliárd forint keretösszegben, a kötelezettségvállalás időtartama 5 év.

A közlemény szerint az állattenyésztési ágazatban érintett gazdák, illetve tenyésztők elsőként 2016. február 1. és 2016. február 28. között, a növénytermesztési és kertészeti ágazatra vonatkozó felhívásra elsőként 2016. április 1. és 2016. május 2. között kizárólag elektronikus úton nyújthatják be pályázatukat és kifizetési kérelmüket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) honlapján, a www.mvh.gov.hu weboldalon. Ezt követően a következő év azonos időszakában lesz lehetőség másodszor pályázni.

A kötelezettségvállalás kezdete mindkét pályázati lehetőség esetében, a benyújtástól függően 2016. január 1. vagy 2017. január 1. További mezőgazdasági pályázatokat,  felhívásokat részletesen a www.palyazatok.org weboldalon vagy Nemzeti Agrárgazdasági Kamara gondozásában megjelent kézikönyvben lehet megismerni.

További pályázati tippek:

Startup vállalkozásokat támogató új pályázatok a GINOP-ban
Hogyan válasszunk pályázatíró céget?
Új pályázat élelmiszeripari fejlesztésekre mikro- és kisvállalkozásoknak