Mozgásban: sportolási vagy szabadidős programok hotelekben és fürdőkben

Magyar hotelek és fürdők számos sportolási vagy szabadidős vagy relaxációs programot kínálnak vendégeiknek. Így nem kell abbahagynia edzését vagy éppen belekóstolhat és megkedvelheti valamelyik mozgásformát. A paletta színes, keleti és nyugati, meditatív vagy éppen dinamikus mozgásformák épp úgy megtalálhatóak, sőt fitnessterem, futópálya vagy uszoda is gyakori.

Ajánljuk termálfürdő :: wellness szállodák :: wellness szállodák SZÉP kártyával :: gyógyszállodák :: gyógyszállodák SZÉP kártyával oldalainkat, ahol bátran kereshet a szolgáltatók által nyújtott lehetőségek közül.

Ezenkívül figyelmébe ajánljuk aktív időtöltés oldalunkat, ahol a kerékpáros túráktól a kalandparkokig mindent megtalálnak.

Miért fontos a rendszeres testmozgás?

Először is egészségünk legjobb karbantartója: az egész szervezetre kedvező hatással van. A megfelelő terhelés nemcsak a mozgást végző izmokat erősíti, hanem javítja a tüdő és a szív működésének hatásfokát, a vérkeringést, s ezáltal az (sejt)anyagcserét is. Nagyon fontos azonban, hogy a rendszerességen a heti legalább két-három alkalommal végzett (45-60 perces) testmozgást értsük. Megelőzhető és egyensúlyban tartható a cukorbetegség néhány formája, csökkenthető a magas vérnyomás, a zsírszövet mennyisége. A rendszeres testmozgás hatására mérséklődik a teljes koleszterinszint. Ugyanakkor sokunk életének velejárója, a stressz, mely levezethető rendszeres fizikai aktivitással.

Hasznos linkek: Fürdők, wellness hotelek, fürdővárosok
Gyógyító víz: Magyarország a gyógyvizek országa
Aquaparkok: mit tudnak ajánlani a látogatóknak?
A magyarok harmada jár termálfürdőbe egy felmérés szerint
Évezredes fürdőkultúra: Utazzunk az időben és ismerjük meg a fürdőinket!
Termálmürdők Nyugat-Magyarországon: Győr-Moson-Sopron megye