Körömrágás: Te is rágod a körmeidet? Három tipp, hogyan lehetnek szépek a körmeid

A műkörmösök igazán a megmondhatói, hogy hányan kínlódnak azzal, hogy rossz szokásukat leplezzék, sokan ezért is kezdenek el manikűr szalonba járni. A körömrágás lelki problémákra is utalhat, ellenben esztétikai látványként sem szép, takargatása, elrejtése további szorongás forrásaként léphet fel. Jó hírünk van, számos korszerű módszer van, amely segítségével akár azt is elérheted, hogy ettől a káros szokásodtól megszabadulj, és akár férfiak számára is ajánlott.

Fontos tudni, hogy a körömrágás komoly bőr és köröm rendellenességekhez vezethetnek azáltal, hogy a körömrágók a köröm bőrét is lerágják, így akár a felszakadt bőrön, körmön keresztül kórokozók juthatnak be a körömágyba, ahol különböző elváltozásokat okozhatnak.

A szakemberek szerint a körömrágó tiniknek ajánlott speciális lakk nem képes hosszú távú eredményre, mert keserű íze ellenére is tovább folytatják a körömrágást.

Legegyszerűbb megoldásként klasszikus manikűrözést ajánlanak. Elsőként a körömbőrt egyenesre vágják, és helyreállítják a látható sérüléseket. Sajnos ez az eljárás amellett, hogy nem látványos, többször meg kell ismételni. Előnye viszont, hogy belátható időn belül javulást eredményezhet.

körömrágás

A következő látványos megoldással a saját körmöt hosszabbítják meg a fogászatban használt, onnan átvett alapanyagok (porcelán, zselé) segítségével, amelyek fő pozitívuma, hogy nehéz elrágni, így hozzájárulhat, hogy valaki akár a körömrágásról is leszokjon. Az eljárás során a köröm szabad szélét építik vissza. Hátránya ennek az eljárásnak, hogy a körömbőr regenerálódása hosszabb kezelés eredményeként áll helyre, vitamin és ásványi anyag tartalmú bőrolajjal kell kúraszerűen kezelni.

A műköröm stúdiókban sok új alapanyag lelhető fel, többek között a körömerősítő zselék, amelyet csak a köröm felszínére kenik rá. Férfiak részére is használható, mert a végén egy matt körömbevonatot kennek a körmökre, amely nemcsak teljesen bevonja a körmöt, de fénytelensége miatt természetes hatású.